Registration & FAQs

Schedule at a glance

Keynote Speakers

Hotel & Travel

Presenter & Exhibitor Information

2020 MELEd Conference Schedule is Coming Soon!


 2019 Conference Information

You can find the full conference program  HERE

 2019 MELEd Conference Overview

THURSDAY, NOVEMBER 21, 2019 – EL Coordinator Meeting

For K-12 English Learner Coordinators from Minnesota School Districts and Charter Schools
**Please note – this is in addition to the MELEd Conference and separate registration is required. Please click HERE to register for the Coordinator Meeting.
  • 8:00-9:00am – Registration & Continental Breakfast
  • 9:00am-Noon – General Session
  • Noon-1pm – Lunch
  • 1:00-1:50pm – General Session
  • 1:50-2:10pm – Coffee Break
  • 2:10-3:10pm – Breakouts
  • 3:15-3:30pm – General Session

FRIDAY, NOVEMBER 22 – MELEd Conference Day 1

  • 7:00-8:15am – Registration and Continental Breakfast
  • 8:15-9:00am – Welcome, Business Meeting, Harold B Allen and Mary Diaz Award Winners
  • 9:00-10:00am – Keynote Speaker – Luciana C. de Oliveira
  • 10:15-11:45am – Concurrent Session I (90 minutes)
  • 11:45am-1:15pm – Lunch // Exhibitor Break (90 minutes)
  • 1:15-2:15pm Concurrent Session II (60 minutes)
  • 2:25-3:25pm Concurrent Session III (60 minutes)
  • 3:25-3:45pm Exhibitor break and afternoon snack
  • 3:45-4:30pm Concurrent Session IV (45 minutes)
  • 4:40-5:25pm – Concurrent Session V (45 minutes)

SATURDAY, NOVEMBER 23 – MELEd Conference Day 2

  • 7:15-8:15am – Registration and Continental Breakfast
  • 8:15-8:30am – Welcome
  • 8:30-9:30am – Keynote Speaker – Ofelia García
  • 9:45-10:45am – Concurrent Session VI (60 minutes)
  • 10:55-11:55am – Concurrent Session VII – Interest Section Meetings (60 minutes)
  • 11:55-1:30pm – Lunch
  • 1:30-3:00pm – Concurrent Session VIII 
  • 3:00-3:20pm – Exhibitor break and afternoon snack
  • 3:20-4:05pm – Concurrent Session IX (45 minutes)
  • 4:05-4:20pm – Exhibitor Break and Door Prizes